Om Kollaboration:Poddteater

Har du frågor om hur du ska lyssna på föreställningen Att överleva en skogsbrand? Besök vår F.A.Q för att få tips om var du kan lyssna, var du kan hitta podden osv. Hittar du inte svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss direkt!


Kollaboration:Poddteater
– en teater som du alltid kan bära med dig.

Kollaboration:Poddteater är Kollaborations senaste projekt där vi experimenterar med poddmediet som vår teaterscen. Podcasts är ett relativt nytt medium med helt egna villkor och där finns massor av nya sätt att göra teater som vi vill utforska! Vi vill göra verk som interagerar med dig som lyssnare och din omgivning. Fördelen med podcasts är att de laddas ner direkt till lyssnaren och sen kan spelas när som helst, var som helst och hur många gånger som helst.

Du hittar poddkanalen Kollaboration:Poddteater på Soundcloud och i de flesta podcast-appar som Apple Podcasts, Acast, Google Podcasts m.fl. Podden finns också länkad längst ner här på sidan.

COVID-19
Tänk på att hålla avstånd till andra människor och följa rådande restriktioner när du lyssnar på föreställningarna. Stanna hemma om du känner dig sjuk.

Att överleva en skogsbrand (2017)
Den första officiella fullängdsföreställningen inom Kollaboration:Poddteater är Att överleva en skogsbrand, en vandringsföreställning i podcastformat om social ångest och träd. Om kampen för att vara sig själv i ett samhälle som värderar oss utifrån social och emotionell kompetens och där psykiskt lidande betraktas som ett hinder att kategorisera, kontrollera och överkomma i vår personliga framgångssaga.

Ledsagade av vår huvudroll David utforskar lyssnaren sin omgivning och får höra berättelser som alla äger rum på offentliga platser, platser som vi antingen trivs i eller uthärdar. Där vi möter våra medmänniskors blick eller skyggar undan främlingars dömande övervakning. Vi rör oss från det offentliga rummet till vårt inre rum, som ingen kan se, där vi kan dölja våra tankar och drömmar, våra svagheter och vår styrka.

Klicka på symbolen för spellista här på hemsidan (en not med tre streck) eller sök upp Kollaboration:Poddteater i din podcast-app. Du kan också scrolla neråt här på sidan för att se en länk till Soundcloud.

Gör såhär
Bege dig till en plats där människor vistas eller passerar, t.ex torget, köpcentret eller biblioteket. Du behöver befinna dig på den utvalda platsen när du börjar lyssna.

Lyssna på föreställningen med hörlurar på en plats där du kan röra dig fritt och där det finns andra människor. Det kan t.ex. vara ett torg, en park, ett bibliotek eller ett köpcentrum.

Under föreställningen får du instruktioner om att betrakta, reflektera över och röra dig genom platsen. Det går bra att pausa föreställningen om du behöver mer tid på dig att följa instruktionerna. Rör dig i din egen takt, stanna upp om du behöver vila.

COVID-19
Tänk på att hålla avstånd till andra människor och följa rådande restriktioner när du lyssnar på föreställningen. Stanna hemma om du känner dig sjuk.

Ensemble och produktion
Ida Löfholm | Måns Clausen | Azin Borhani Khomami | Malou Zilliacus | Cicely Irvine | Cecilia Wilson | Ellen Lindhagen | Erik Radix | Marie Florin | Ragnhild Lennblad | Emma T. Åberg

Te Araroa, NZ – work-in-progress (2015)
Te Araroa, NZ är en kärlekshistoria om regn, trötta fötter och att skiljas åt. Astrid och Jennifer lämnar varandra i bergen på Nya Zeeland. Ett år senare träffas de av en slump.  Hur ska de gå vidare härifrån?

Te Araroa, NZ är en pilotföreställning och det första verk som släpptes inom projektet Kollaboration:Poddteater. Föreställningen ska lyssnas på av två personer samtidigt. Genom att följa enkla instruktioner upplever lyssnarna berättelsen tillsammans.

Gör såhär
Lyssna på föreställningen tillsammans med en vän (eller en främling). Sätt er mitt emot varandra med ett bord emellan. Se till att ni har var sina hörlurar och var sitt spår, att en av er lyssnar på ljudspåret märkt “Jennifer” och att den andra lyssnar på ljudspåret märkt “Astrid”. Starta ljudspåren samtidigt.

Ensemble och produktion
Cecilia Wilson | Ellen Lindhagen | Erik Radix | Marie Florin | Ragnhild Lennblad


Lyssna här